Parel aan de Adriatische kust

Grottamare

Grottammare ook wel de Adriatische Parel genoemd, bevindt zich in het hart van de Palmenriviera, in Le Marche. Het ligt op een ruim uur van vakantiehuis Villa Fiore en Casetta Olive.

Het bestaat uit twee delen. Haar zeewijk, met prachtige oude villa’s, een strandpromenade vol met rijen palmen. Al lopend kun je je hier een levendige voorstelling maken van het badtoerisme eind 19e, begin 20e eeuw. Uitsluitend bedoeld voor de elegante aristocratie! Aan de zandstranden heerlijke kleine restaurantjes, simpel en goed. Maar ook hippe wijnbarren.

Het oude centrum van Grottamare

Het oude centrum ligt boven op de heuvel. Het heeft kleine middeleeuwse steegjes en vanaf verschillende plekken prachtig uitzicht over de zee.
Grottammare Alta doet het vooral ook goed op culinair gebied. Je kunt terecht bij Papa Sisto (te gek uitzicht!), Borgo Antico (heerlijke vis) en Osteria dell’arancio! Als het aan onze timmerman Pepe lag zat hij er ieder weekend!

Flaneren over de boulevards van Grottamare

Wil je in beweging komen kun je natuurlijk een prachtige wandeling maken vanaf het strand naar Grottammare Alta, of je huurt een fiets om lekker over de boulevard te flaneren!

Palmen, sinaasappelbomen, symbool van het zachte klimaat, pijnbomen en Oleanders: het groen en de geur van de natuur komen allemaal samen in Grottammare!

Ook Grottamare beleven?

Grottammare ook beleven? Reserveer dan snel Vakantiehuis Villa Fiore of Casetta Olive. In beide huizen vind je een hoop informatie over wat er allemaal te beleven valt in de omgeving!

 

Nieuwsbrief