Renovatie Vakantiehuis Villa Fiore 3.0 update

april 3, 2018 By Beleven, Design, Renovatie

Vakantiehuis Villa Fiore gaat als een speer! We proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte via onze Facebook pagina, maar vandaag weer even een verzameling van stappen op een rij. In mijn vorige blog over de renovatie van vakantiehuis Villa Fiore schreef ik al over de aftrap met papierwinkels, het leeghalen van het huis, verwijderen van de trappen, verwijderen van de draagmuur en het begin van een stabiele fundering. 

Beton storten en draagmuur

Na de gigantische kou eind februari is er de afgelopen vier weken is er een hoop gebeurd. We zijn gestart met het storten van beton voor de fundering van de nieuw te bouwen draagmuur. Deze draagmuur wordt gebouwd over de volledige lengte en hoogte van het huis. Uiteraard alles op zijn Italiaans, we weten nooit exact wanneer wat gebeurt!

Renovatie - beton storten vakantiehuis villa fiore

Renovatie – beton storten vakantiehuis villa fiore

Renovatie - hijskraan bij vakantiehuis villa fiore

Renovatie – Hijskraan geinstalleerd

Renovatie-ijzeren-fundering-vakantiehuis-villa-fiore

Renovatie – ijzeren fundering

De hijskraan is een waar cadeautje in het mooie landschap! Bittere noodzaak uiteraard. De verdieping vloeren moeten verwijderd worden. De balken blijken vrijwel allemaal niet meer voldoende kwaliteit te hebben en worden dus vervangen. Alles moest eruit! En er weer in!

De eerste balken gaan Villa Fiore in

In het huidige Villa Fiore zijn de oude balken (travi) bewaard gebleven. Voor de andere zijde vervangen we op beide vloeren 7 balken en daarmee worden dus ook de verdiepingsvloeren volledig ontmanteld en weer opnieuw opgebouwd. Uiteindelijk een zege want we liepen op de eerste verdieping letterlijk op 20 centimeter hoogteverschil. Authentiek is leuk, maar veiligheid blijft het belangrijkste uitgangspunt voor onze gasten! Op maandagochtend een week geleden aanschouwen Dennis en ik tijdens een flitsbezoek live het naar binnen brengen van de eerste balk. Hoe? Gewoon een stuk van het dak eraf, vastmaken aan een “touwtje” naar binnen laten zakken en in huis door te manoeuvreren met een trap aan de ene kant en door op een trap te staan aan de andere kant in twee minuten op zijn plek. Binnen een half uur lagen er zeven. Onze vraag (nog niet uitgesproken) of er nog gebruik gemaakt zou gaan worden van een waterpas werd na dat uur beantwoord…Gelukkig toch wel!

Verdiepingsvloeren erin

Yeah, wat een mijlpaal! Alle vloeren liggen erin, de draagmuur reikt nu tot de nok! De echte basis is gelegd! We kunnen we weer helemaal tegen. En wat zijn we blij met die mooie oude cotto stenen die we hebben kunnen hergebruiken. Zo was het huis 140 jaar geleden bedoeld. Renovatie - draagmuur zolderverdieping vakantiehuis villa FioreRenovatie - tweede verdiepingsvloer Villa Fiore

 

Vervolgstappen van de renovatie van Villa Fiore

De komende weken staan in het teken het dak. Als afsluiting zal de gevel zover mogelijk gerestaureerd worden. Scheuren weggewerkt, zandstralen en opnieuw voegen. Villa Fiore zal eindelijk zijn grandeur uit 1881 terugkrijgen. Vanaf eind april staat alles in en om ons vakantiehuis in het teken van de komst van onze eerste gasten. Het terrein zal weer volledig op orde gebracht worden. Het belangrijkste verschil, onze gasten dit jaar zullen een prachtige buitenkant tegemoet rijden.

Ook nog even genieten van de omgeving van Villa Fiore?

Als we er zijn, nemen we het er ook nog maar even van! Een bezoekje aan de plaatselijke Spa (Q-Bo), fietsen en uiteraard genieten van het eten! Wil je meer lezen over Villa Fiore, check dan vooral de de impressie van foto’s op onze website. Meer weten over de omgeving van Villa Fiore? Check dan mijn blogs over Falerone, Servigliano, Grottamare, maar ook Fermo, Macerata, Ascoli Piceno.

Olijfboom vakantiehuis Villa Fiore Fietsen in omgeving vakantiehuis Villa Fiore

Na Renovatie is vakantiehuis Villa Fiore te huur voor 14 personen

Weten wat onze plannen zijn vanaf 2019? Dat beschrijf ik in binnenkort uitgebreid! Sneak preview vind je in onze aankondiging van onze aankoop: Vakantiehuis Villa Fiore vanaf 2019 geschikt voor 14 personen! We beschikken dan over 7 slaapkamers, 6 badkamers, een zwembad met prachtig uitzicht een houtgestookte hottub met bubbels, een pizzaoven en het belangrijkste: een prachtige comfortabele inrichting en fantastische prijs kwaliteit verhouding!

Coming soon! Huren voor 2019? Maak dan gebruik van onze aanbieding! Hoogseizoen 3900 euro per week voor maximaal 14 personen. Middenseizoen 2000 euro voor 2 personen en pp 100 euro extra. Laagseizoen 1600 euro en 100 pp extra. Kosten zijn exclusief schoonmaakkosten. Wees er op tijd bij. De eerste boeking voor twee weken in augustus 2019 staat al!