Vakantiehuis Villa Fiore & Slow Food – De top vijf

januari 6, 2017 By Beleven, Eten

Gisteren zijn we gestart met de eerste van onze top vijf Slow Food restaurants in de omgeving van ons vakantiehuis Villa Fiore in Le Marche, Italië. Wat is dat Slow Food gebeuren nu precies?

Het ritme van ons bestaan
laat zich niet dwingen.
Levenskunst bestaat er uit dat
je leert hoe je aan alle dingen
hun tijd kunt geven.”
Carlo Petrini,
oprichter van Slow Food

Slow Food Vereniging

De Slow Food Vereniging is in 1986 opgericht in Italië en sinds 1989
officieel geregistreerd als internationale non-profit organisatie. Er zijn meer dan 850 ‘Convivia’ (plaatselijke afdelingen, zoals ook die in Utrecht, onze thuisbasis). Meer dan 100.000 leden zijn de drijvende kracht van de beweging.

Missie Slow Food Vereniging

Omdat Slow Food de relatie ziet tussen gastronomie aan de ene kant en beleid, boerenbedrijf en milieu aan de andere kant, is zij een actief deelnemer aan de discussies
rond landbouw en ecologie geworden. Slow Food combineert het plezier van lekker eten met bewust en verantwoord leven. Slow Food staat voor het behoud van de biologische diversiteit van het voedselaanbod. De activiteiten zijn gericht op smaakeducatie en op het het organiseren van evenementen om co-producenten en producenten van buitengewoon goede voedingsmiddelen bijeen te brengen (Bron: Slow Food Gids)

Vakantiehuis Villa Fiore & Slow Food

Ook in Le Marche zijn verschillende levendige Slow Food afdelingen. De top van 6 Slow Food restaurants vind je in deze blog. Deze top lijsten zijn samengesteld in de Osterie d‘Italia Guida 2016.

Voor jullie zijn natuurlijk vooral de Slow Food restaurants in de omgeving van Villa Fiore van belang. Daarom heb ik een top vijf samengesteld in onze nabije omgeving.

1. Agra Mater (Colmurano)
2. Chalet Galileo (Civitanova Marche) /
3. Osteria dell’ Arco (Magliano di Tenna)
4. L’Enoteca Bar a Vino (Fermo)
5. Da Pippo e Gabriella (Sant’ Angelo in Pontano)

We kunnen oprecht geen voorkeur uitspreken! Het ene restaurant serveert de mooiste vissoorten (uiteraard allemaal direct uit de zee), de andere biologisch vlees de ander groenten om je vingers bij af te likken. Van simpel tot culinaire hoogstandjes. Centraal staan de lokale eerlijke producten, met liefde bereidt tot de meest prachtige gerechten.

Ook benieuwd naar de eetcultuur in Le Marche, Italie? Reserveer dan snel ons vakantiehuis Villa Fiore.