mei 27, 2018

Actief rondom onze vakantiehuizen in Le Marche – Lago di Fiastra

Op nog geen uur van onze vakantiehuizen Villa Fiore en Casetta Olive vind je Lago di Fiastra! Lago di Fiastra is een kraakhelder reservoir en ligt in het noordelijke gedeelte van Het nationaal park Monte Sibillini. Het heeft als doel elektriciteit leveren aan de vallei Fiastrone.
Lichtblauw, donkerblauw, turkoois, saffier, smaragd groen, kobaltblauw, er zijn vele nuances die verschijnen en de kleuren zijn altijd anders door het veranderende licht. De oever van de linkerkant is erg steil en daarom niet erg toegankelijk. Aan de rechterkant, veel vlakker, loopt een prachtig pad, comfortabel voor fietsers en wandelaars!

Lago di Fiastra toeristische trekpleister

Naast zijn rol als energie opwekker is Lago di Fiastra ook een belangrijke toeristische attractie vanwege de prachtige locatie. Omgeven door bergen en bossen, het is een geweldige plek om op een zonnige dag langs de oevers uitgerust met ligbedden en parasols om te ontspannen, te genieten van de zon en een beetje rust misschien met een goed boek te genieten.

Lago di Fiastra actief rondom Villa Fiore en Casetta Olive

Kraakhelder water

Lago di Fiastra

Uitzicht op de bergen

Actieve vakantie rondom vakantiehuizen in Le Marche

Naast heerlijk genieten op de strandjes of afgelegen baaitjes is er is ook de mogelijkheid om te gaan zeilen, kanoën en waterfietsen te huren om het meer ook echt in zijn volle glorie te kunnen aanschouwen. Daarnaast worden er wandeltochten, rafting, paragliden en boottochten georganiseerd. Reserveer wel op tijd via Gaia! Check ook de wandelroute door de Gola di Fiastrone van het wandelblad Op Pad.

Ook een actieve vakantie in Le Marche, Italie?

Benieuwd naar de andere activiteiten in de buurt zoals wandelen, hardlopen of fietsen? Of al overtuigd? Boek dan snel een van onze vakantiehuizen, vakantiehuis Villa Fiore of Casetta Olive

Nieuwsbrief