Altijd al eens op vakantie willen gaan met een groep vrienden of meerdere families? Zoek dan niet verder! Vakantiehuis Villa Fiore is werkelijk van alle gemakken voorzien! Met haar 7 slaapkamers en 6 badkamers is samen met vakantie gaan ineens een stuk comfortabeler geworden.

Villa Fiore geprezen om haar fantastische uitzicht

Als er een opmerking is die altijd terug komt in de aanbevelingen van onze gasten dan is het het eindeloze uitzicht van Villa Fiore. De kenmerkende “colline” de heuvels van Le Marche zijn overal om je heen. In de ochtend maken de meesten een sport van het schaapjes spotten aan de andere kant..” waar zouden ze nu weer staan”?

vakantiehuis villa-fiore-uitzicht-02

Read More

Vakantiehuis Villa Fiore gaat als een speer! We proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte via onze Facebook pagina, maar vandaag weer even een verzameling van stappen op een rij. In mijn vorige blog over de renovatie van vakantiehuis Villa Fiore schreef ik al over de aftrap met papierwinkels, het leeghalen van het huis, verwijderen van de trappen, verwijderen van de draagmuur en het begin van een stabiele fundering. 

Read More

Steigers renovatie Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche Italie

In februari zijn we gestart aan onze grootste renovatie tot nu toe. Voor diegenen die het verhaal van de aankoop van Villa Fiore niet kennen, check mijn eerste blog over de aankoop van het eerste deel 5 jaar geleden. Nooit hadden we gedacht dat het ervan zou komen, maar de staat van het huis wat aan ons huis vast zat bleek nadat de aarde een aantal keren had geschud had dusdanig slecht te zijn dat we nu hier zijn beland! En als we het doen, dan doen we het goed! 

Read More

Servigliano en Bar Meccozzi bij Villa Fiore

Vakantiehuis Villa Fiore ligt op 6 kilometer van het prachtige stadje Servigliano. Het stadje ligt aan de rivier de Tenna en aan de doorgaande weg naar Ascoli Piceno (een prachtige route, mocht je gaan, rijdt dat binnendoor, niet via de tolwegen, je zult geen spijt krijgen). Vanaf het moment dat wij Servigliano ontdekten waren we verliefd. Het centro storico is ommuurd (door huizen), waardoor je je waant in volledige rust! De naam Servigliano is afgeleid van het oude Castello di Servigliano, dat helaas in verval raakte. Hiervoor in de plaats kwam het Castell Clementino, dat een bijna perfect vierkant vormt (137 x 144 m) en nu het hart van het huidige Servigliano vormt.

Read More

Vakantiehuis Villa Fiore ligt op 2 kilometer van het historische stadje Falerone. Het centro storico van Falerone ligt op de top van een heuvel (450m hoogte). Een herkenbaar beeld voor vele dorpjes in Le Marche. Falerone zoals het nu is, is opgericht door Ottaviano 29 voor Christus. De voornaamste inkomsten komen uit landbouw en industrie. In de Marche is de grootste schoenenindustrie van Italie te vinden. Veel bewoners uit de omgeving werken in deze industrie.

Uitzicht op Falerone bij vakantiehuis Villa Fiore

Uitzicht op Falerone bij vakantiehuis Villa Fiore

Uitzicht op Falerone vanaf de weg naar Villa Fiore

Uitzicht op Falerone vanaf de weg naar Villa Fiore

Restaurants in Falerone

Vlak bij Villa Fiore ligt Ristorante Delle Logette (Met 4,5 sterren op Tripadvisor). Het restaurant wordt bestierd door eigenaar Fabio, zijn vrouw (in de keuken) en zoon. Je kunt er overdag heerlijk lunchen op het terras met een magnifiek uitzicht over het Sibillini Gebergte (Monti Sibillini). Uiteraard kun je er ook in de avond terecht.

Read More

In 2013 zetten we de stap om ons pensioen op te bouwen op een andere manier dan de meesten om ons heen. Het werd een prachtig avontuur. En het mooiste van alles? We kunnen dit avontuur delen met familie, vrienden en gasten! Villa Fiore brengt niet alleen zonneschijn in ons leven, maar uit de feedback die we afgelopen jaren kregen van onze gasten blijkt dat Villa Fiore dit ook brengt voor hen.

Maar zoals bij ongetwijfeld ieder buitenlands avontuur brengt het ook uitdagingen met zich mee. Uiteraard de verbouwing van ons huis, maar dat was vooral een mooie uitdaging. We startten de inwijding van Villa Fiore met twee auto ongelukken die in mijn geheugen gegrift staan, zinderende zomers, dikke pakken sneeuw met bijbehorende schade. Maar de grote impact kwam met de aardbeving (terremoto) van 24 augustus 2016.

Read More

Kerst in Le Marche is thuiskomen. De afgelopen jaren werden we getrakteerd op fantastisch weer! 15 graden, strak blauw, overdag buiten lunchen en ‘s avonds in de kou aan het kampvuur of voor de kachel.

Natuurlijk is vakantie vieren ook leuke dingen doen in de buurt van Villa Fiore, natuurlijk het mooiste vakantiehuis van Le Marche! Daarom een top vijf tips wat te doen met kerst in Italie

Read More

Houtoven pizza’s zijn hip! 9 jaar geleden, toen Dennis en ik trouwplannen maakten wilden we graag een pizzabakker op onze bruiloft! Niet te vinden! Resultaat…de aanschaf van een houtoven die te vervoeren was, oefenen en iemand zo gek krijgen om op onze bruiloft aan de slag te gaan. Nu, 9 jaar later zijn de mobiele pizzabakkers niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Read More

Op zoek naar een vakantievilla met privé zwembad voor 2 of 3 gezinnen in Le Marche, Italië? Zoek dan niet langer! Vakantiehuis, Villa Fiore is vast en zeker wat je zoekt! Het biedt gezinnen met kinderen, of groepen volwassenen een ultieme, relaxte, comfortabele vakantie.

villa-fiore-livingroom-01

Terwijl de volwassenen heerlijk slapen op de eerste verdieping (4 slaapkamers en een drie badkamers) vermaken de kinderen zich op de twee fantastische zolders. De eerste zolder heeft een tweepersoons bed en een echte bedstee. De tweede zolder een tweepersoons bed. De zolders zijn ruim (ieder ruim 45m2) en hebben een prachtige nok. Wees er niet bang je hoofd te stoten, het zijn prachtige hoge indrukwekkende ruimtes. Ieder zolder heeft zijn eigen badkamer en beide zijn voorzien van airconditioning.

Read More