Skip to main content
Vakantiehuis_le_marche_kunstcollectie5

Kunstenaars zijn welkom bij Vakantiehuis Le Marche

In 2019 zijn wij vol goede moed begonnen met een nieuwe traditie. Ieder jaar ontvangen we graag een kunstenaar in een van onze huizen in ruil voor een uniek eigen werk. De prachtige plek, de rust en de ruimte bieden zoveel inspiratie dat we dit willen delen met kunstenaars. Een week genieten in midden of laagseizoen in Villa Fiore of Casetta Olive.

Dus: Eén van de vakantiehuizen van Vakantiehuis Le Marche (of naar wens langer in het laagseizoen) in ruil voor een eigen kunstwerk. Uiteraard naar keus daar gemaakt, of thuis gemaakt.

Als kunstenaar kun je één keer per jaar deelnemen

Een keer per jaar kun je deelnemen via onze Facebook pagina en of Instagram! Ben je kunstenaar of ken je er eentje die je dit gunt? Volg ons dan op een van beiden platforms! Omdat de twee gelukkigen die we vorig jaar geselecteerd hadden niet konden komen hopen we ze natuurlijk dit jaar te kunnen ontvangen. Daarom zullen we dit jaar in september een nieuwe oproep doen voor 2022! 

Huidige collectie kunst in de huizen van Vakantiehuis Le Marche

Het allereerste schilderij wat Dennis en ik kochten was van  Jos Leurs. Een veld met zonnebloemen (Provence). We maakten kennis met zijn werken in het kunstenaars stadje Heusden (NB).

Op dit moment hebben we twee schilderijen hangen van hem in Villa Fiore en nog twee werken in Utrecht. Jos Leurs is opgegroeid in Leende (NB) en heeft een gedeelte van zijn leven gewoond en gewerkt in Frankrijk. Zijn werk wordt nog veel verkocht bij Galerie Bonnard.

Vakantiehuis_le_marche_kunstcollectie3
Vakantiehuis_le_marche_kunstcollectie4

Een jaar geleden waren we bezig met nieuwe plannen in Italië (die overigens weer gestrand zijn) toen we een prachtig werk van Laura Kamphuis tegenkwamen. Het leek karma, het uitzicht van het potentiële project was bijna identiek aan het werk wat ze net afgerond had. We waren op slag verliefd. Laura woont en werkt in Utrecht. Ondertussen hangen er in Villa Fiore twee van haar werken. 

Vakantiehuis_le_marche_kunstcollectie5

De van oorsprong Duitse kunstschilder Elmar Gille woont en werkt in het prachtige vestings stadje Heusden. Hij is in Marburg opgeleid aan het Institute for Art and Graphic Design. Zijn belangrijkste docente was een Italiaanse. Dit heeft nog steeds  veel invloed op zijn werken nu. Tijdens een van onze wandelingen in Heusden liepen we tegen zijn Italiaanse citroenen aan. Elmar Gille gaat nog regelmatig naar Italië om zich daar te laten inspireren voor zijn werken.

Vakantiehuis_le_marche_kunstcollectie2

Last maar zeker niet least zijn de  werken van onze goede vriend en kunstenaar Jan Bouwknegt. Jan is geboren in Meppel en opgeleid in Utrecht. Hij liet zich vooral inspireren door Amerikaanse abstract-expressioninsten. In Casetta Olive hangen van Jan drie kleine olieverf werken. In Villa Fiore hangt een prachtig collage.

Vakantiehuis Le Marche Jan Bouwknegt

Waarom doen we dit eigenlijk samen met kunstenaars?

In 2001 ontmoetten wij elkaar tijdens onze studie in Haarlem. Op slag verliefd en veel dezelfde interessen. Ons eerste huis kochten we in 2003 in Utrecht. We hadden geen cent te makken. Een tafel, een bank, een bed (allen  tweedehands) én een schilderij was het eerste wat zijn intrede deed in ons huis. Het schilderij kochten we via een kunstkoop regeling en sindsdien zijn we iedere twee jaar blijven kopen. Niet als investering, dat nooit. Maar omdat we ervan genieten, iedere dag weer. Dat gevoel, dat een schilderij ons kan geven, willen we ook meegeven aan onze gasten. En hoe mooi is het om het genieten van onze cadeautjes in Le Marche te delen met anderen, met als resultaat dat gevoel van geluk, stilte of verwondering bij het zien van een mooi  mee te geven aan onze gasten.

Ben je kunstenaar en wil je dit ook?

Dat kan! Naast de mogelijkheid één keer per jaar mee te doen aan de traditie je aan te melden om een weekje  gratis  te komen in midden of laagseizoen, bieden we onze huizen in het laagseizoen aan tegen een sterk gereduceerd tarief aan schrijvers en  beeldend  kunstenaars om je door de prachtige omgeving te laten inspireren. Wil je hier meer informatie over hebben neem dan contact met ons op!