Skip to main content

oktober 22, 2019

Lonely Planet’s  Best in Travel 2020 gepubliceerd – Le Marche op nummer 2

Wauw, wat een feest! Vandaag heeft Lonely Planet de Lonely Planet’s Best in Travel 2020 gepubliceerd! Einde dag reed ik terug van mijn opdrachtgever Hoogeveen naar mijn woonplaats Utrecht. De lijst is uitgebreid op het nieuws. Nederland staat in de top 10 best countries to visit op nummer 7! Met een speciale vernoeming voor Amsterdam…duh…en de Waddeneilanden…En kom vooral ook omdat we dit jaar het Eurovisie Songfestival hosten en…de niet te missen Koningsdag!

Goed, waarvan akte, dat wisten we natuurlijk al. Maar Lonely Planet publiceerde ook een top 10 mooiste regio’s om te bezoeken in 2020. En daar staat Le Marche met stip op twee!

Le Marche, op nummer 2 in top 10 Lonely Planet’s mooiste regio’s ter wereld

En ook dat wisten wij natuurlijk al! Maar de rest van Nederland en de wereld ook? Dit is wat Lonely Planet schrijft over Le Marche:

” Het lijkt erop dat de understudy eindelijk klaar is om centraal te staan. Hoewel de hoofdrol meestal naar zijn superster-buur regio Toscane gaat, heeft de regio Le Marche in Italië een even breed repertoire. Het heeft lieflijke heuveltop steden, fantastische food festa’s, schitterende Renaissance paleizen, kronkelende landschap en uitnodigende stranden. Dit alles met de toegevoegde bonus dat de attracties veel minder bekend zijn. In 2020 zullen alle spotlights gericht zijn op Urbino, de meest pittoreske stad van Le Marche, dat de viering leidt naar het 500-jarig jubileum van de dood van de grote renaissanceschilder – en de geslaagde plaatselijke jongen – Raphael.”

Wat mooi, maar dit wisten we natuurlijk al!

Natuurlijk is dit een mooie (h)erkenning voor een regio die in 2016 wederom getroffen werd door een zware aardbeving. Een regio die het verdient om deze aandacht te krijgen, maar ook een regio die het verdient niet het nieuwe Toscane te worden. Immers, de charme zit hem ook volgens Lonely Planet in het feit dat we hier nog niet hetzelfde massatoerisme vinden als in Toscane of een steden als Rome en Florence.

La Scalaccia

Le Marche – Veel meer dan alleen Urbino

Ben je nieuwsgierig geworden naar Le Marche naar aanleiding van de Lonely Planet publicatie? Dan nemen we je graag mee in al het moois wat deze regio te bieden heeft! We hebben een top 10 mooiste stranden voor je op een rijtje gezet. Liever een stad bezoeken? Bezoek dan Ascoli Piceno, Fermo of Macerata. Of ontdek de regio op de fiets of wandelend

Le Marche – Slow food regio met zee en bergen

Naast actief zijn in Le Marche en de vele stadjes en dorpjes bezoeken is ook de culinaire kant van De Marken de moeite waard om te ontdekken. Hiervoor hebben we de top vijf aan slow food restaurants voor je op een rijtje gezet. 

Slow food in Le Marche

Sloowfood in Le Marche

Le Marche ontdekken vanuit een van onze vakantiehuizen

Graag nodigen we je uit om de Lonely Planet nummer 2 regio ter wereld te bezoeken vanuit een van onze luxe vakantiehuizen. Casetta Olive is een prachtig houten onder architectuur gebouwd design huis voor 4 personen met 2 slaapkamers, 2 badkamers, airco, handgemaakte luxe keuken, grote terrassen en een (verwarmd) infinity pool. Villa Fiore is een gerenoveerde marchesiaanse villa voor maximaal 14 personen. De villa heeft 7 slaapkamers (allen met airco), 6 badkamers, 2 woonkamers, een designkeuken, ruime (overdekte) buiten terassen en uiteraard een privé zwembad.