Skip to main content
De hoofdstad van de provincie Fermo

Fermo

Een van de meest aantrekkelijke plaatsen in de heuvels in het zuiden van Le Marche, Fermo heeft een ensemble van architectonische bezienswaardigheden die een bezoek aan de stad meer dan waard maken.

De vesting, die ooit bovenaan de stad werd verwoest in 1445 in een populaire opstand tegen de heersende Sforza familie, is nu de plek van gemeentelijke tuinen die een prachtig uitzicht over de Marchigiano platteland (en een ruime parkeerplaats) geven.

Het nabijgelegen 13thC romaans-gotische kathedraal, met zijn rijk versierde interieur is een verademing. Het belangrijkste deel van de stad bevindt zich op het niveau net onder de kathedraal. Gebouwd rond de prachtige grote plein, de Piazza del Popolo, bevinden zich de belangrijkste gemeentelijke gebouwen. Bovenaan het plein is de hoofdingang van het Palazzo Comunale, die de kunstcollectie van de stad bevat, waarbij het meest opvallende werk een vroege Rubens schilderij van de Geboorte van Christus is (1608).

Tijdens de zomerperiode is de piazza gastheer voor Fermo’s muziek festival met enkele van de beste artiesten van de wereld, evenals vele markten.

Ook opmerkelijk zijn de ondergrondse piscine Romane (Romeinse baden), die prachtig bewaard zijn gebleven worden beschouwd als het mooiste voorbeeld van hun soort in Italië.