Skip to main content
Stad van de Opera

Macerata

Op zo’n 25 minuten van Villa Fiore en Casetta Olive ligt Macerata. Macerata is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De naam is naar alle waarschijnlijkheid afgeleid van het Latijnse maceriae, metselaar. Het is een verwijzing naar de snelheid waarmee de stad in de Romeinse tijd werd opgebouwd vanuit de ruïnes van de verwoeste stad Helvia Ricina.

Vandaag de dag is de stad een levendige studentenstad, waar één van de oudste universiteiten van Italië gevestigd is. De universiteit stamt uit 1290. Maar beroemd is Macerata ook om haar Opera. 

De Opera “Il Sferisterio”

Il Sferisterio is een prachtig openlucht theater. Een echte opera komt in deze vorm van muziektheater perfect tot zijn recht. Zet het bezoeken van een Italiaanse opera zeker vanuit een van onze vakantiehuizen absoluut op je ‘bucketlist’. AL is opera absloluut niet je ding, deze ervaring zul je niet snel vergeten. Het programma van Il Sferisterio en de mogelijkheid kaartjes te reserveren vind je op hun website

Wijnbouw rondom de stad

In de heuvels rondom Macerata wordt de druivensoort Verdicchio di Matelica verbouwd. Overal in Macerata zul je deze wijn te drinken krijgen. Wil je er meer van weten? In de Civica Enoteca Maceratese, kun je uitleg krijgen, je laten adviseren welke wijnhuizen je kunt bezoeken in de omgeving en….uiteraard wat lekkere flesjes meenemen. 

Hebben we je overtuigd? Kom dan logeren in Villa Fiore of Casetta Olive. Bekijk de mogelijkheden of reserveer snel.