Skip to main content
Stad van de Quintana

Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is de hoofdstad van de provincie van dezelfde naam in de regio Le Marche. Het ligt op een ruim uur van vakantiehuis Villa Fiore en Casetta Olive. Het ligt tussen de rivier de Fiume del Tronto en de beek Torrente Castellano. Alles draait om het centrale plein (Piazza del Popolo), met hieromheen een Middeleeuwse wijk met smalle straatjes en veel winkels.

Deze stad is prima te voet te verkennen. Bezoek bezienswaardigheden als het teatro Romano, de restanten van de vroegere Romeinse poort, la Porta Romana, de prachtige kathedraal van de heilige Sant’Emidio of bijvoorbeeld Palazzo dell Arengo.

De meest beroemde specialiteit uit Ascoli die je echt geproefd moet hebben is de Olive all’Ascolana. Het recept hiervoor beschijven we in een van onze blog’s. De allerlekkerste vind je op het Piazza Arringo. Voor een heerlijke borrel kun je terecht bij Siamo Fritti.

Meletti

Wereldberoemd is natuurlijk Meletti op het prachtige historische Piazza del Popolo. In de winter drink je hier de meest fantastische chocolademelk, na eerst geschaatst te hebben op het Piazza Arringo. In de zomer uiteraard in de ochtend heerlijke koffie met een anijs chocolaatje en een aperitivo in de zon in de late middag. Heerlijk ook wanneer na 20.00 bewoners zich op het plein begeven om rond te wandelen, te praten, en uiteraard harten te veroveren!