Skip to main content
mooiste stranden van le marche

De mooiste stranden van Le Marche – onze top 10

De kust van Le Marche is zo’n 180 km lang. Het start bij Gabicci en eindigt onder San Benedetto del Tronto.  en heeft prachtige stranden. Let goed op, er zijn een hoop zandstranden, maar ook kiezelstranden. Mocht je niet van dat laatste houden, check het dan goed van tevoren! De schoonste stranden van Italie krijgen de titel Bandiera Blue. Op de website van Bandiera Blu vind je de schoonste stranden van Le Marche.

Betaalde en vrije stranden langs de kust

Het grootste deel van de Adriatische kust staat vol met bedjes vanaf half juni. Het is niet de bedoeling zelf een bedje te pakken! Maak even kennis met de ‘bagnino’ en vraag of er nog bedjes vrij zijn. Vaak zul je verbaasd zijn, Italianen gaan vroeg naar het strand en lunchen thuis. Tegen de tijd dat wij op het strand komen zijn de meeste bedjes leeg. Die zijn dan of in gebruik door lunchers, of gereserveerd. Wil je niet betalen voor een bedje en parasol? Ga dan op zoek naar een vrij strand ‘spiaggia libera’. Twijfel je, vraag het dan even. Mocht je op een plek gaan liggen waar het niet mag zul je vrij snel weggestuurd worden. 

La scalaccia - mooiste stranden van Le Marche

La Scalaccia

eten boven La Scalaccia - mooiste stranden van Le Marche

Eten boven La Scalaccia

Top 10 mooiste stranden

We hebben een lijst samengesteld niet op basis van voorkeur. Simpelweg omdat de een van zand houd, van drukte en reuring. De ander wil het liefst niemand tegenkomen (wat denk ik alleen op La Scalaccia nog kan lukken). Daarom gewoon op willekeurige volgorde de lijst met stranden die wij het mooiste vinden in de omgeving van onze vakantiehuizen Villa Fiore en Casetta Olive

Spiaggia di San Michele

Dit strand ligt ten noorden van Sirolo. Ook hier een steile afdaling. Wanneer je een bedje en een parasol huurt kun je hier gebruik maken van een prive pendeldienst. Wil je dit niet, dan heb je ook hier een steile afdaling. Maar ook hier zooooo de moeite waard! Op dit strand heb je zowel een vrij strand als een betaald gedeelte. Wat leuke barretjes en restaurant Da Silvio, waar je echt verwend wordt. Neem er de tijd voor! 

La Scalaccia

Het ritje naar La Scalaccia, wat vlak onder Ancona ligt, is meer dan de moeite waard! In een aparte blog zal ik binnenkort schrijven hoe je hier exact komt en waar je daarna kunt eten. Dit rotsen strand is een van de best bewaarde geheimen aan de kust. Je kunt hier alleen komen door een pittige afdaling te wandelen. Maar oh wat is het de moeite waard. Alleen in juli en augustus zul je er meerdere mensen tegenkomen. Alle maanden daarvoor en daarna zie je wellicht een visser of een local. 

Mezzavalle 

Mezzavalle is een van de mooiste stranden van de Riviera del Conero. Het is te bereiken via een prachtige maar steile afdaling. Neem wel echt waterschoentjes mee en een parasol. Je kunt hier geen bedjes huren. Er zit wel een klein restaurantje. Parkeren kan op de Strada del Conero. Doordat dit strandje wat moeilijker te bereiken is is het vaak wat rustiger dan de stranden waar je naartoe kunt rijden.

Due Sorelle

Dit strand is vernoemd naar de prachtige twee rotsen die links van dit strand liggen. Deze rotsen staan ook symbool voor de Riviera del Conero. Dit strand is alleen per boot bereikbaar vanuit de haven van Numana (9.30 en 10.30 in de ochtend). De trip duurt een klein half uurtje en is alleen al, zonder het strandbezoek de moeite waard. Neem een picnic mand mee, want er is op dit strand geen restaurant. De boot komt je om 15.00 weer ophalen. In de zomer komt er een extra bootje om 12.00. Die kan je naar San Michele brengen voor een heerlijke lunch in restaurant Da Silvio

Portonovo

Wees er op tijd bij als je de stranden van Portonovo wilt bezoeken. Parkeren kan een uitdaging zijn vooral in augustus. Je vind hier blauwe stranden, heerlijke restaurants waaronder het fantastische Il Clandestino.

Numana

Het dorp Numana is alleen al een bezoekje waard! En dan hebben we het nog niet over het strand! Vanaf de haven kun je richting het noorden wandelen voor een aantal prive stranden met leuke restaurantjes. In het hoogseizoen is het aan de kust nergens rustig. Maar de voor en naseizoenen is dit stukje meer dan de moeite waard. Loop je richting het zuiden dan heb je kilometers zandstranden met voor ieder wat wils! In de haven van Numana kun je ook aan boord gaan van boten van verschillende formaten (kleintjes zijn aan te raden), om de hele Riviera del Conero te ontdekken!

Due Sorelle - De mooiste stranden van Le Marche

Due Sorelle

Il Clandestino, portonovo, de mooiste stranden van Le Marche

Il Clandestino, Portonovo

san michele -de mooiste stranden van Le marche

Spiaggia di San Michele

uitzicht op spiaggia di san michele

Uitzicht op Spiaggia di San Michele

Zuidelijk Le Marche

Onder de Riviera del Conero (uiteraartd het meest bekende gedeelte van de kust van Le Marche) valt er nog een hoop te ontdekken! We beginnen met Porto San Giorgio!

Porto San Giorgio

Porto San Giorgio is de kustplaats die het dichtste bij Villa Fiore en Casetta Olive ligt. Het heeft een boulevard met vele palmbomen en kilometers zandstrand. Hier vooral betaalde stranden en een ongelooflijke hoeveelheid aan restaurants. Daarom ook geen tips. We hebben ze simpelweg niet allemaal getest!

Cupra Marittima

Net onder Porto San Giorgio ligt de veel kleinere badplaats Cupra Marittima. Ook hier vind je een heerlijk zandstrand. Weinig toeristen, vooral heel veel locals te vinden hier. Volg hier vooral de Italianen als je lekker wilt eten!

Grottammare

Grottammare wordt ook wel “de parel van de Adriatische kust” genoemd. Hier vind je de ultieme chill stranden, aan een boulevard die niet bereikbaar is voor auto’s. Ga hier een dagje op een bedje liggen en in de avond eten in een van de fantastische restaurantjes in Grottamare Alta en je dag kan niet meer stuk!

San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is de badplaats van Ascoli Piceno, een van de mooiste steden die Le Marche kent! Met het elektrische treintje komen de stedelingen in de zomer San Benedetto onveilig maken. Het kent dan ook kilomers lange zandstranden en een ongelooflijke hoeveelheid aan restaurants. Naast zonnen leent deze boulevard zich ook fantastisch voor een goeie sessie hardlopen (neem dan de fietsroute van San Benedetto, naar Grottammare en door naar Cupra). 

 

Cupra Marittima - mooiste stranden van Le Mache

Cupra Marittima

Title

San Benedetto del Tronto - de mooiste stranden van Le Marche

San Benedetto del Tronto

Ook genieten van deze prachtige stranden in Le Marche?

Wil jij nu ook genieten van al deze prachtige stranden aan de Adriatische kust? Reserveer dan snel je plekje in Villa Fiore, onze prachtige villa tot 14 personen, of ons prachtige design vakantiehuisje Casetta Olive!