Skip to main content

Sterrenrestaurants in Le Marche – alles wat je moet weten

In deze blog vertel ik jullie alles wat je moet weten over de sterrenrestaurants in Le Marche. Hoeveel sterrenrestaurants is Le Marche rijk. We hebben er vier? Hier in de regio was de onthulling van het jaar 2018 zeker de derde ster voor Mauro Uliassi.

In deze blog neem ik jullie mee in de complete lijst met sterrenrestaurants in de Marken: Over elk restaurant vertel ik wat voor soort keuken het heeft. Over de prijzen van de degustatiemenu’s en over de chef-kok die de brigade leidt. Genoeg om een goeie keuze te kunnen maken.

3 Sterrenrestaurant in Le Marche

Uliassi, Senigallia

Het gebeurt zelden dat je in een drie-sterrenrestaurant kunt eten met je voeten bijna in de zee. Bij Uliassi kan het! Het restaurant van de zus en broer Catia en Mauro Uliassi, ligt aan het strand. De keuken past zich volledig aan aan haar oorsprong. De Adriatische Rivièra.

Het restaurant is in 1990 gestart als een simpele strandtent, maar is uitgegroeid van een informeel zeevruchten café tot luxe restaurant, waar experimenteren met verse lokale ingrediënten voorop staat.

Het menu biedt klassiekers zoals spaghetti met kokkels naast uitvindingen zoals rode mul in plankton-soep, bidsprinkhaan kreeften gemarineerd met eigen eieren en passievrucht, of tagliatelle van inktvis met zeewier pesto en gefrituurde quinoa.

Prijzen: Proefmenu “Uliassi Lab 2019” in 10 gangen 190 euro

Proefmenu “Easy Lab” in zes gangen 160 euro, Proefmenu “De klassiekers” 190 euro

Proefmenu “Easy Classico” in zes gangen 160 euro.

Adres: Banchina di Levante 6, Senigallia (AN) | Telefoonnummer: 0039 071 65463 | www.uliassi.com | gesloten op maandag

2 sterren restaurant Uliassi Le Marche

3 sterren restaurant Uliassi Le Marche

3 sterren eigenaar Mauro restaurant Uliassi Le Marche

Eigenaar Mauro Uliassi

3 sterren eigenaar Catia restaurant Uliassi Le Marche

Eigenaar Catia Uliassi

2 Sterrenrestaurant Le Marche

Madonnina del Pescatore, Senigallia

De Madonnina del Pescatore is het koninkrijk van Moreno Cedroni. Naast chef-kok heeft hij ook een succesvolle tv-carrière. Zo was hij onder andere jurylid van Top Chef. Bovendien bevinden we ons op een plek die het uitzicht en de smaak van de zee combineert. In zijn keuken, veel creativiteit en de succesvolle poging om te innoveren door de lokale grondstoffen te mengen met de smaken uit verre werelddelen. Naast Madonnina del Pescatore runt Cedroni ook nog de het prachtige Clandestino waar ik jullie meer over vertel in mijn blog over de mooiste stranden van Le Marche en Anikó.

Prijzen:

Degustatiemenu “Luca en Moreno” 160 euro

Degustatiemenu “Mariella” 140 euro

Degustatiemenu “Close to tradition” 130 euro

Proeverij met twee gerechten naar keuze uit de menu’s 100 euro, met drie gerechten naar keuze 120 euro


Adres: Lungomare Italia 11, Marzocca, Senigallia (AN) | Telefoonnummer: 0039 071 698267 | www.morenocedroni.it | gesloten op woensdag

Madonnina del Pescatore 2 sterrenrestaurant Le Marche

Madonnina del Pescatore, Senigallia

1 Sterrenrestaurants Le Marche

Andreina, Loreto

Andreiana is een van die plaatsen die de lat van de traditionele Italiaanse keuken hoog houden: een uitstekende familiekeuken, die in 1959 zijn deuren opende in het prachtige bedevaartsoord Loreto. Al drie generaties geweldige kwaliteit. Chef-kok en derde generatie Errico Recanati leerde die de basisbeginselen van van koken naast zijn grootmoeder. In Andreiana vind je veel vlees en een passie voor spiesjes van onder andere lamsvlees, parelhoen, big, kabeljauw, patrijs, duif, Iberisch varkensvlees, tonijn en zelfs oesters.

Prijzen:

Vuurproeverij menu 75 euro

Rookproeverij menu 85 euro

Vlamproeverij menu 110 euro

Adres: Via Buffolareccia 14, Loreto (AN) | Telefoonnummer: 071 970124 | restauranteandreina.it | Gesloten op dinsdag

chef errico recanati sterrenrestaurant le marche

Chef Errico Recanati

Sterrenresttaurant Andreiana, Loreto, Le Marche

Andreiana, Loreto,

Nostrano, Pesaro

Wat ons betreft, is wat in dit restaurant van ons is: de tafels in de kamer werden gemaakt door lokale smeden en timmerlieden, de groenten zijn die van het gebied en dat geldt ook voor de inktvis, kokkels, inktvis of schaaldieren. Chef Stefano Ciotti concentreert zich op elk ingrediënt. Zijn keuken staat voor de zee. Dat laat hij in bijna elk gerecht zien. Daarnaast weet hij ook echt hoe je producten van het land (la terra) gebruikt en verbetert.

Prijzen:

Degustatiemenu in vijf gerechten 60 euro

Degustatiemenu in zeven gerechten 80 euro

Degustatiemenu in 11 gerechten 110 euro

Adres: Piazzale della Libertà 7, Pesaro (PU) | Telefoonnummer: 0721 639813 | nostranoristorante.it | gesloten dinsdag en woensdag

Ook genieten van een lekker sterrenrestaurant in Le Marche?

Boek dan een van onze prachtige luxe vakantiehuizen in Falerone. Villa Fiore is een prachtig gerestaureerde Marchesiaanse boerderij geschikt voor maximaal 14 personen met privé zwembad. Casetta Olive is een onder architectuur gebouwd huisje voor maximaal 4 personen met een privé infinity pool.