Wandelen door de Gola d’Infernaccio

Le Marche is een prachtige regio in Midden-Italië, bekend om zijn prachtige landschap, pittoreske stadjes op een heuvel en prachtige stranden. Een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden in Le Marche is de Gola d’Infernaccio, een smalle en dramatische kloof in het Sibillini-gebergte. Wandelen door de Gola d’Infernaccio is dan ook een absolute aanrader.

Gola d’Infernaccio: een populaire bestemming

De Gola d’Infernaccio, ook wel bekend als de “De Kloof van de Hel”, is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. De kloof is ongeveer 6 kilometer lang en wordt geflankeerd door torenhoge kalkrotsen die op sommige plaatsen wel 500 meter hoog zijn. Het kristalheldere water van de rivier de Tenna stroomt door de kloof en creëert een serene en vredige sfeer.

De wandeling door de Gola d’Infernaccio is uitdagend, maar ongelooflijk lonend. Het pad slingert door de smalle kloof, over rotsachtig terrein en houten bruggen, en langs prachtige watervallen en rotspoelen. Onderweg krijgen wandelaars de kans om een verscheidenheid aan dieren in het wild te spotten, waaronder roofvogels, herten en wilde zwijnen.

Het einde van de route: prachtig uitzicht op het nationale park Monti Sibillini

Aan het einde van de kloof worden wandelaars beloond met een prachtig uitzicht op het Monti Sibillini National Park. Het park herbergt enkele van de mooiste berglandschappen van Italië, met toppen die oplopen tot meer dan 2.000 meter.

We nemen je in deze video graag even mee op de route!

Logeren bij Casetta Olive of Villa Fiore om gemakkelijk toegang te krijgen tot de Gola d’Infernaccio

Als je een reis naar Le Marche plant en wilt wandelen door de Gola d’Infernaccio, is een verblijf in Casetta Olive of Villa Fiore een geweldige optie. Deze vakantiehuizen zijn gelegen in het hart van Le Marche en bieden gemakkelijke toegang tot de kloof. Vanaf beide accommodaties is het slechts een korte rit naar de trailhead, waar u uw wandeling door de prachtige kloof kunt beginnen.

Tips voor het verkennen van de Gola d’Infernaccio

Als je een reis naar Le Marche plant, is een bezoek aan de Gola d’Infernaccio een must. De wandeling kan een uitdaging zijn, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn met stevige schoenen, veel water en tussendoortjes. Het is ook een goed idee om de weersvoorspelling te controleren voordat je eropuit trekt, aangezien het pad glad en gevaarlijk kan zijn in natte omstandigheden. In de zomer gaan veel Italianen juist naar de Gola om verkoeling op te zoeken! Dan badkleding meenemen is dus ook een aanrader .

Conclusie: Al met al is de Gola d’Infernaccio een waar natuurwonder dat je niet mag missen. De combinatie van adembenemende landschappen, uitdagend terrein en een overvloed aan dieren in het wild maken het een onvergetelijke ervaring voor zowel wandelaars als natuurliefhebbers, maar ook een feestje voor kinderen. Dus boek je verblijf in Casetta Olive of Villa Fiore en maak je klaar om de prachtige Gola d’Infernaccio te verkennen en jezelf onder te dompelen in de schoonheid van Le Marche, Italië.

Geef een reactie

Nieuwsbrief