Kookcursus in Le Marche bij Villa Fiore of Casetta Olive

Afgelopen zomer 2019 ontmoetten wij na veel communiceren via Instagram onze ‘schuine overburen’ Kelda Wallis en Mike Curtis. Na samen lang in Londen gewoond en gewerkt te hebben waren ze het zat! 11 Jaar geleden verkochten ze hun huis en trokken naar Le Marche. Daar startten ze hun B&B Casale Volpe met twee luxe kamers en een prachtig zout water zwembad. Vanuit daar is Kelda gestart met het geven van een kookcursus aan haar gasten.

Koken met Kelda

Kelda heeft een enorme passie voor koken. De meeste producten haalt ze uit haar eigen groententuin. Wat overblijft aan het einde van het seizoen wordt ingemaakt. Voor het diner vult ze de groenten aan met met lokale producten. Ze weet de meest fantastische echte Italiaanse maaltijden op tafel te zetten voor haar gasten.

Na een succesvolle kookcursus aan de man van mijn lieve nichtje gegeven te hebben besloten we samen dit in 2020 ook aan te bieden aan de gasten van onze vakantiehuizen Villa Fiore en Casetta Olive. Maar uiteraard ook aan haar eigen gasten.

Zelfgemaakte-pasta-kookcursus

Zelfgemaakte verse pasta

Zelfgemaakte-pasta-vers-kookcursus

Het start met geduld

Zelfgemaakte-pasta-bladen-kookcursus

Pastabladen

Koken in onze vakantiehuizen of bij Casale Volpe

Wanneer er ruimte is in Casale Volpe kun je er voor kiezen bij haar de kookcusus te volgen. Maar….ook de keukens van Villa Fiore en Casetta Olive lenen zich prima voor een middagje of avond samen koken. Aan jullie de keus. Weten hoe onze keukens eruit zien. Check dan de begane grond van Villa Fiore en de woonkeuken van Casetta Olive.

Aanbod kookcursus

Wil je nu ook een kookcursus doen in een van onze huizen? Dat kan! Samen met Kelda stel je een menu samen met typisch Italiaanse gerechten (voor- hoofd- en nagerecht). Uiteraard wordt het daarna ook opgegeten!

Wil je een 1-op-1 cursus, dan zijn de kosten 125 euro. Wil je met meer? Dan betaal je 75 euro per persoon. Neem contact met ons op wanneer je interesse hebt. Dan leggen wij de connectie! Afrekenen doe je gewoon met Kelda. Wij zitten hier niet tussen.

Kelda's verse vijgentaart kookcursus Le Marche

Kelda’s verse vijgentaart

Kelda’s verse vijgentaart kookcursus Le Marche

Typische gerechten uit Le Marche

Kelda heeft een mooie blog geschreven over een van de meest bekende gerechten ui le Marche: Vincisgrassi. In ‘How to make Vincisgrassi’ neemt ze je alvast mee in een van de mogelijke gerechten die je kunt leren maken tijdens je kookcursus. Want het menu wordt altijd in overleg met jullie vastgesteld. Een ander bekend (voor) gerecht is Olive Ascolana of Maccheroncini di Campofilone al Ragu.

Verse gnocchi kookcursus Le Marche

Verse gnocchi

citroentaart kookcursus Le Marche

Kelda’s Citroentaart

Heb ik je overtuigd?

Hebben we je overtuigd? Wil je ook een kookcursus volgen van Kelda? Dat kan vanuit Villa Fiore of Casetta Olive! Reserveer snel een van onze huizen en neem contact met ons op. Dan plannen we het in!

Nieuwsbrief