De echte Italiaanse ragù alla bolognese heeft niets te maken met de bolognese saus zoals we die in Nederland kennen. dat is naast gehakt veel tomaten en groenten. Terwijl de ragù saus zich bijna alleen concentreert op het vlees, met liefde ingekocht.
Ingrediënten
450 g Maccheroncini di Campofilone
200 gram gepelde tomaten uit blik
100 gram ui, fijn gesneden
80 gram kipfilet, fijn gesneden
100 gram gemalen varkensvlees
100 gram gemalen kalfsvlees
50 gram wortel fijngesneden
2 stuks beenmerg zonder bot
1 stuk bleekselderij fijngesneden
Nootmuskaat
Kruidnagel
Geraspte Pecorino
Witte wijn
Extra vergine olijfolie
Zout
Bereiden
Snijd de selderij, wortel en ui fijn en bak ze in 3-4 eetlepels olie rustig tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
Voeg het merg, het gehakte kalfsvlees, varkensvlees gehakte kippenvlees toe aan het mengsel. Na 5 minuten voeg je een snufje nootmuskaat toe, 1 kruidnagel en mix het met een 1/2 glas wijn.
Voeg de gehakte tomaten, 2 eetlepels water, een snuifje zout toe en kook zachtjes gedurende ongeveer een uur en 30 minuten. Controleer of de saus niet te droog is. Is dat wel zo, voeg dan een klein beetje water toe.
Kook de pasta in kokend gezout water, giet af en breng op smaak met de ragù. Serveer naar smaak met geraspte pecorino-kaas.
Om de maccheroncini thuis te bereiden, meng je 4 eieren, 400 g bloem en een snufje zout. Rol het uit met een deegroller tot een heel dun blad. Vouw het over zichzelf en snijd het in dunne draden. Buon apetito!