Vakantiehuis Villa Fiore, designhuis

maart 13, 2018

Design vakantiehuis in Le Marche

Velen gingen ons voor op zoek naar een echt comfortabele vakantiewoning in Le Marche, Italië. De teleurstelling tijdens onze zoektocht, veel prachtige huizen maar met spartaanse inrichtingen brachten ons aantal jaar geleden geleden op het idee om het “dan maar zelf” te doen. Hiermee gaven we ook direct een invulling aan een pensioen wat we nog niet hadden. We zijn beide freelancer.

Villa Fiore wil zich onderscheiden met design en antiek

Als marketeer (en dat ben ik) leer je waar een merk, danwel product aan moet voldoen. Regel 1: Als je een sterk merk / goed product wilt creëren is onderscheidend vermogen van levensbelang. Aldus de inrichting van Villa Fiore!

We kozen voor een loungebank van Fest Amsterdam en Linteloo fauteuil in de woonkamer. Verlichting van Kartell, Droog en Artemide. In de nieuwe woonkamer staat een prachtige lamp gemaakt door een jonge rotterdamse kunstenaar. Hij gebruikte hiervoor oude stijgerpalen uit de Rotterdamse haven. Ook het ‘ schilderstrap kastje’ is door hem gemaakt.

 

Designhuis Villa Fiore, Artemide en Droog

Artemide en Droog

Designhuis Villa Fiore, Fest Amsterdam

Fest Amsterdam

Designhuis Villa Fiore, Fabian Linteloo

Fabian Linteloo

Nemen jullie de hele inrichting mee uit Nederland??

Tijdens de eerste verbouwing van Villa Fiore sliepen we iedere maand in een B&B 2 km van ons huis. De eigenaren zijn schatten van mensen! Maar het is ons niet gelukt hen uit te leggen waarom we “in godsnaam” een vrachtwagen met spullen vanuit Nederland naar Falerone lieten rijden? We hadden toch gewoon naar de lokale meubelboer of beter, Ikea, kunnen gaan? Dat is dus precies wat we niet wilden! Niet omdat we het niet mooi vinden, maar wel omdat we onderscheidend willen zijn.

Designhuis Villa Fiore, Designkeuken Novalinea

Designkeuken Novalinea

Designhuis Villa Fiore, Designkeuken Novalinea eiken kast

Novalinea eiken kast

Designkeuken Novalinea uit Nederland?

Hoe houd je je aan je belofte een fijn, comfortabel design huis in te richten zonder al teveel uit te geven? Door slim in te kopen. Veel te Googelen, online veilingen af te struinen en bijvoorbeeld een showroom keuken te kopen. Zo kwamen we (online) terecht bij een prachtig designwinkeltje in Kampen wat deze Novalinea keuken verkocht. Tijd om de keuken te bezichtigen was er niet. De keuken moest verwijderd worden uit de winkel en wij waren elders. De eigenaar viel van zijn stoel toen we hem vroegen de factuur te sturen en de keuken nog een jaartje op te slaan zonder hem te zien. Tja, soms moet je wat risico’s nemen! Later bleek ook nog dat de keuken uit Ancona kwam, hier nog geen 100 km vandaan! Het heeft dus zo moeten zijn.

Oude lampen uit het Stedelijk Museum Amsterdam in Villa Fiore

In de tijd van de renovatie van het Stedelijk Museum Amsterdam kreeg het personeel, van wie mijn man, Dennis Ewald er in die tijd één was, de mogelijkheid de oude lampen te kopen uit de expositie ruimtes. Wij wisten er een aantal op de kop te tikken. Die hangen nu op de slaapkamers op de eerste verdieping!

Designhuis Villa Fiore, oude lampen Stedelijk Museum Amsterdam

oude lampen Stedelijk Museum Amsterdam

Designhuis villa Fiore, lampen Stedelijk Museum Amsterdam

Voorste slaapkamer

Geniet van design vakantiehuis Villa Fiore

Ontdek wat wij nog meer aan design uitspattingen in Villa Fiore hebben gehad de afgelopen jaren! Bekijk de volledige inrichting van de begane grond, de eerste verdieping en de tweede verdieping! Of nog leuker? Je kunt Villa Fiore ook boeken via onze reserveren pagina! 

Nieuwsbrief