BLOG – De verbouwing

oktober 17, 2014 By Beleven

Vakantiehuis le marche woonkamers oud

Veel mensen vragen ons waarom we niet hebben meegedaan aan het vermakelijke programma ‘Ik Vertrek’. Ons antwoord is steevast: niemand zou gekeken hebben. De verbouwing verliep vlekkeloos.

Iedere 6 weken vlogen we naar Ancona, sliepen in een heerlijke B&B (Il Leone, Falerone!) en namen de plannen door met onze architect Roberto. In tussenliggende weken hoopten we op updates, maar Roberto zal gedacht hebben ‘teveel inmenging vertraagt’, dus dan maar niet! Gevolg, iedere zes weken werden we verrast met de voortgang, soms positief en soms negatief. Voordeel: leren loslaten! Sturen op afstand heeft toch geen zin. Een heerlijke wetenschap. Gelukkig heeft Roberto oog voor detail, kwaliteit en houdt hij van grijs en strak, alles wat bij ons past.

Vakantiehuis le marche oud

We zijn gestart met elektriciteit, loodgieter en de gevel. Uiteraard zitten er lichtpunten op plekken waar wij ze niet verzonnen hadden, is een verwarming geëindigd in een kast, maar ach.

P1030322

Een waterdicht en diefvrij huis is ook wel lekker. De volgende stap is nieuwe, handgemaakte voordeur en luiken. Pepe, de timmerman, maakt ons ongelooflijk blij met zijn oog voor detail. De oude voordeur wordt gerecycled in een deurtje voor de meter en de boiler.

Vakantiehuis le marche nieuwe voordeur

De tegels hebben we opgekocht in een veiling in Rotterdam. Roberto is blij (NOT). We zetten toch door. Nadat we dezelfde tegels (Travertin) bij zijn vriend de marmerboer zien liggen voor de vierdubbele prijs is hij overtuigd.

Terras mei

Licht onderschat is wel de tuin. Voor we kunnen genieten van een strak gazonnetje en een heerlijk blauw zwembad zijn er dagen van graafwerk aan te pas gekomen. 12 trucks met zand gestort, een half bos gekapt, honderden stenen gesjouwd elektriciteit en water doorgetrokken, irrigatiesysteem aangelegd, bombolo geplaatst (gas) en nog veel meer.

vakantiehuis le marche graafwerkzaamheden 1

Vakantiehuis le marche graafwerkzaamheden 2

Ik kan nog uren doorgaan, maar daar zit niemand op te wachten. Het resultaat spreekt voor zich! Overtuigd? Reserveer vakantiehuis Le Marche, Italië!

villa-fiore-05