Skip to main content
Een gezellige badplaats

Porto San Giorgio

De dichts bijzijnde badplaats vanaf Vakantiehuis Villa Fiore en Casetta Olive is Porto San Giorgio. Het ligt op zo’n 35 minuten rijden en geeft een echte indruk van de drukke Adriatische kust.

In de straten tussen de belangrijkste hoofdweg (SS16) en de zee kunt u uw hart op halen als u van winkelen houdt. In hartje zomer vinden er tal van concerten plaats om u te vermaken. Het dankt een deel van zijn charme aan bijvoorbeeld de Liberty Style architectuur die erg in de mode was in de kleinere badplaatsen in heel Italië aan het begin van de 19e eeuw.

Het 13e eeuws fort, gebouwd door Lorenzo Tiepolo, later de Doge van Venetië genaamd, ligt dicht bij het ​​centrale plein van de stad, en heeft mooie hoge torens.

Maar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de vis en de aantrekkelijke stranden. Er zijn tal van redelijk geprijsde restaurants om uit te kiezen. Deze serveren bijvoorbeeld “Brodetto” (de Marken visstoofpot).

Pedaso

Ten zuiden van Porto San Giorgio ligt Pedaso, Le Marche “mossel beach” – deze heerlijke weekdieren worden gekweekt op betonnen pijlers die vlak bij zijn korte strand liggen. Behalve dat het een populaire plek om te duiken, is ook gunstig gelegen aan de afrit van de snelweg. In de zomer is er ook een Sagra delle Cozze, een mosselfeest.

Porto Sant’Elpidio

Ten noorden van Porto San Giorgio ligt het smalle strand van Porto Sant’Elpidio. De belangrijkste bezienswaardigheden van deze badplaats zijn de dennenbossen aan de noordkant en tal van enorme schoenenwinkels op de belangrijkste SS16 (hier zitten we in het hart van de Marche schoen industrie).

Ook Porto San Giorgio bezoeken?

Dat kan vanuit vakantiehuis Villa Fiore of Casetta Olive. Check nu je mogelijkheden of reserveer een van deze pareltjes!

 

Ondergaande zon Porto San Giorgio

Ondergaande zon Porto San Giorgio

Ondergaande zon Porto San Giorgio

Ondergaande zon Porto San Giorgio

Op het strand Porto San Giorgio

Op het strand Porto San Giorgio

Op het strand Porto San Giorgio

Op het strand Porto San Giorgio