Renovatie Vakantiehuis Villa Fiore 3.0

maart 13, 2018 By Renovatie

Steigers renovatie Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche Italie

In februari zijn we gestart aan onze grootste renovatie tot nu toe. Voor diegenen die het verhaal van de aankoop van Villa Fiore niet kennen, check mijn eerste blog over de aankoop van het eerste deel 5 jaar geleden. Nooit hadden we gedacht dat het ervan zou komen, maar de staat van het huis wat aan ons huis vast zat bleek nadat de aarde een aantal keren had geschud had dusdanig slecht te zijn dat we nu hier zijn beland! En als we het doen, dan doen we het goed! 

De papierwinkel, alles voor de renovatie

Uiteraard hebben ook wij te maken met (soms ook terechte) Italiaanse bureaucratie! Dit huis moet net als Villa Fiore mogelijke bevingen met verve kunnen doorstaan. Daarvoor hebben we ingenieurs, geometra’s, geologen, aannemers, timmermannen, plaatselijke overheid, de provinciale overheid en architecten nodig. Daarnaast uiteraard stapels en stapels en stapels papieren om te ondertekenen en vooral facturen te betalen. Maar alles heeft als doel dadelijk die renovatie zo soepel te laten verlopen, dus bijten we samen met een glimlach door de zure appel heen.

Start renovatie vakantiehuis Villa Fiore

Verwijdering zoldervloer renovatie Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche Italie

Verwijdering zoldervloer

Renovatie zolder Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche Italie

Verwijderen zolder muren

Geen vloeren meer, geen muur meer overeind!

Samenvatting renovatie Vakantiehuis Villa Fiore

Ook maar eens zelf bekijken, twee weken onderweg!

Na de kermis van handtekeningen en rapporten kunnen we eindelijk aan de slag. Primaire doel is het doorpinnen van het volledige huis. Dit is een typisch Italiaanse manier te voorkomen dat muren instorten. Daarna begint het mooiste gedeelte (voor de bouwvakkers dan tenminste). Het sloopwerk. De afgelopen twee weken hebben in het teken gestaan van het verwijderen van vloeren, balken, muren, badkamer en het uitgraven van de begane grond. En het resultaat mag er zijn. Tegen al (onze) verwachtingen in, staat er geen muur meer overeind, zit er geen enkele draagbalk meer in, zijn alle vloertegels verwijderd en starten we volledig opnieuw!

Hergebruik van originele materialen

Wij zijn verliefd op de oude cotto vloeren van ons huis! Bij oplevering van Villa Fiore hebben we geschrobt tot we erbij neervielen! Dagen achter elkaar. Daarna een aantal lagen bescherming en dat was het! Natuurlijk kregen we wat gezonde tegenwerking….die vloer is nog niet af zei onze architect, die moet nog bewerkt worden. Maar nee, die stenen mogen niet glimmen, juist het onbewerkte maakt ze zo mooi. Alle stenen (pianelle), balken (tenminste diegene die nog bruikbaar zijn), dwarsbalken en stenen zijn zorgvuldig verwijderd uit het huis. De komende maanden zullen ze met zorg ook weer teruggelegd worden op de plek waar ze vandaag kwamen.

Een sterke basis voor Villa Fiore

Na de sloop starten we met de opbouw. De begane grond wordt uitgegraven.Er worden stalen frames ingegraven als basis voor de nieuwe draagmuur die van begane grond tot zolder opnieuw opgebouwd wordt. Achter deze muren komen straks drie van de vier geplande badkamers. Na de frames wordt de eerste laag met cement gestort. De basis is gelegd! Daarna isolatie. In de hoop dat onze gasten straks warme voeten hebben.

Volgende stappen draagmuur, dak en gevel

De komende weken staan in het teken van de opbouw van de draagmuur, het verwijderen, opnieuw opbouwen en isoleren van het dak en de gevelrenovatie. Wij kijken het meeste uit naar de laatste. Villa Fiore is in 1882 gebouwd. Ruim 15 jaar geleden startte de vorige eigenaar van ons huis aan de eerste helft van de renovatie. Het resultaat is Villa Fiore waar onze gasten als vier jaar lang met veel plezier van genieten. We hopen begin mei voor het eerste te kunnen kijken naar het volledige huis in volle glorie!

Wil je meer lezen over Villa Fiore, check dan vooral de foto’s op onze website. Meer weten over de omgeving van Villa Fiore?  Check dan mijn blogs over Falerone, Servigliano, Grottamare, maar ook Fermo, Macerata, Ascoli Piceno. Weten wat onze plannen zijn vanaf 2019? Dat beschrijf ik in binnenkort uitgebreid! Sneak preview vind je in onze aankondiging van onze aankoop: Vakantiehuis Villa Fiore vanaf 2019 geschikt voor 14 personen!

Last but not least! Huren voor 2019? Maak dan gebruik van onze aanbieding! Hoogseizoen 3900 euro per week voor maximaal 14 personen. Middenseizoen 2000 euro voor 2 personen en pp 100 euro extra. Laagseizoen 1600 euro en 100 pp extra. Kosten zijn exclusief schoonmaakkosten. Beschikbaarheid kun je vinden op onze reserveren pagina.