Skip to main content
Pizzas-bakken-bij-vakantiehuis-Villa-Fiore-Le-Marche-Italie-Pizza-fresca

mei 13, 2019

Tips om de beste pizza’s te bakken

Houtoven pizza’s zijn hip! 12 jaar geleden, toen Dennis en ik trouwplannen maakten wilden we graag een pizzabakker op onze bruiloft! Niet te vinden! Resultaat…de aanschaf van een houtoven die te vervoeren was, oefenen en iemand zo gek krijgen om op onze bruiloft aan de slag te gaan. Nu, 12 jaar later zijn de mobiele pizzabakkers niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Pizza’s bakken in vakantiehuis Villa Fiore

Een hout gestookte oven is natuurlijk de belangrijkste factor bij het maken van een echte Italiaanse pizza. De oven bij Villa Fiore is koepelvormig. Het plafond wordt verwarmd door direct contact met de vlammen van het houtvuur dat op de vloer van de oven wordt gestookt, wat wil zeggen, niet onder, maar op de bakplaat. Hij ziet er misschien niet zo spectaculair uit als de traditionele ovens, maar het grote voordeel is dat hij in 20 minuten op 450 graden is (in traditionele ovens duurt dit zo’n 2 uur). Tip 1: De beste pizza’s bak je in een hout gestookte oven van tussen de 400 en 450 graden.

Pizza's bakken bij vakantiehuis Villa Fiore, Le Marche Italie, pizza con cipolle

Pizza con cipolle

Pizzas-bakken-bij-vakantiehuis-Villa-Fiore-Le-Marche-Italie-Pizza-fresca.

Pizza Fresca

Recept Pizzadeeg

25 gram gist
2,5 dl lauw water
400 gram tarwebloem
1 tl zout
extra vergine olijfolie

 • Roer de gist met heel klein beetje water en suiker tot een glad mengsel.
 • Leg de bloem in een heuvel op aanrechtblad. Maak een kuiltje in het midden en schenk het water, het zout en de gist oplossing.
 • Vermeng rustig vanuit het midden de bloem met het water, steeds een beetje meer naar de buitenkant. Meng het tot een samenhangende massa.
 • Kneed het deeg met de hand voor minimaal 10 minuten door het pizzadeeg met één hand tot een korte rol te maken, draai het een kwartslag en vouw het deeg dubbel.
 • Herhaal deze exercitie tot het pizzadeeg elastisch en soepel is (blijf dit minimaal 10 minuten doen!).

Tip 2: Gebruik verse gist

Tip 3: Kneed ook echt 10 minuten!

Pizza's bakken bij vakantiehuis Villa Fiore, Le Marche Italie Pizza met mozarella

Pizza in de houtoven

Pizza's bakken bij vakantiehuis Villa Fiore, Le Marche Italie pizza met venkelsalade

Venkelsalade

De echte Pizza Margherita maken

Gemaakt met de simpele ingrediënten tomaat, mozzarella en basilicum. Vernoemd naar de vrouw van koning Umberto, koningin Margherita van Savoye. Zij waren in juni 1889 op doorreis en verbleven in Capidomonte.
Moe van de Franse keuken vroeg zij om een plaatselijke specialiteit. Tot dan toe was de pizza voedsel voor de armen geweest. Na deze koninklijke goedkeuring werd de pizza een maaltijd voor iedereen.

 • 1 blik tomaten in stukjes of gepelde tomaten (400 g)
 • 250 g mozzarella
 • 20 blaadjes basilicum
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 1 teentje knoflook zonder de kern, uit de knijper (desgewenst)
 • 3 eetlepels olijfolie

Maak van de tomaten een dikke puree. Breng de saus op smaak met de oregano, de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Voeg zout toe en controleer of de smaak goed is.

De Pizza Margherita blinkt uit in zijn simpelheid. Rol het pizzadeeg uit. Doe er een schep tomatensaus op en verdeel gelijkmatig over de pizza. Doe er genoeg goeie mozzarella op en basilicum blaadjes.

Tip 4: Doe de pizza pas in de oven wanneer hij op 400 graden of meer staat!

Ook pizza’s bakken in vakantiehuis Villa Fiore of Casetta Olive?

Wil je ook zelf pizza’s bakken in deze fantastische houtoven met als bonus een uitzicht om nooit meer te vergeten? En mooier nog, genieten van deze prachtige vakantiehuizen, het zwembad met een eindeloos uitzicht en alles wat Le Marche te bieden heeft? Reserveer dan snel vakantiehuis Villa Fiore of Casetta Olive.