Ricotta, de koningin van zuivelproducten

Recept Fusilli ricotta e pomedorini

  • Home
  • Eten
  • Recept Fusilli ricotta e pomodorini
Mooi weetje

In tegenstelling tot de gangbare definitie, is ricotta niet echt een kaas, maar eerder een eenvoudig zuivelproduct: Het wordt verkregen uit wei-eiwitten die op een temperatuur van ongeveer 90 ° worden gebracht.

verse ricotta

Ingrediënten

  • 400 gram fussili

  • 100 gram verse! ricotta

  • grorentebouillion blokje 

  • 10 blaadjes verse basilicum

  • 200 gram verse kerstomaatjes

  • 75 gram parmezaanse kaas

  • 20 ml extra vergine olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • Zout en peper naar smaak

Bereiden

  1. Was de kerstomaatjes goed schoon en snijd ze in vieren. Zet een pan op het vuur met een scheutje extra vergine olijfolie en voeg de hele teen knoflook toe. Laat het geheel op een laag vuurtje bruin worden.
  2. Plaats ondertussen een pan met veel zout water om de pasta te bereiden.
  3. Voeg de tomaten toe, zout licht en verkruimel het bouillon blokje. Kook op een matig vuur gedurende enkele minuten, voeg dan een klein beetje pasta kookwater toe.
  4. Meng de ricotta-kaas in een kom met Parmezaanse kaas of geraspte Parmezaanse kaas en een snufje peper: voeg een paar eetlepels van het pasta-kookwater toe om het romig te maken, en pas de dosis aan naargelang het een zeer compacte ricotta is. 
  5. Zodra de tomatensaus gaar is, voeg je de ricotta aan de pan toe: het mag niet koken. Warm het gewoon op met de rest van de saus.
  6. Giet de fusilli al dente af en kook in de pan met de saus van cherrytomaatjes en ricotta, zodat de smaken goed mengen. Serveer op borden en garneer met basilicumblaadjes.
verse kerstomaatjes en basilicum
verse kerstomaatjes en basilicum

Tip van de Chef

De grote aanwezigheid van ricotta, rijk aan eiwitten, maakt dit gerecht uitgebalanceerd vanuit een voedingsoogpunt en ook geschikt voor diegenen die hun gewicht willen behouden. Buon apetito!

Authentic Tradition

Contact

Vakantiehuizen Le Marche
Falerone, Fermo, Italië
(06) 26 79 37 46

Nieuwsbrief