Kerst in Le Marche is thuiskomen. De afgelopen jaren werden we getrakteerd op fantastisch weer! 15 graden, strak blauw, overdag buiten lunchen en ’s avonds in de kou aan het kampvuur of voor de kachel.

Natuurlijk is vakantie vieren ook leuke dingen doen in de buurt van Villa Fiore, natuurlijk het mooiste vakantiehuis van Le Marche! Daarom een top vijf tips wat te doen met kerst in Italie

Read More

Houtoven pizza’s zijn hip! 9 jaar geleden, toen Dennis en ik trouwplannen maakten wilden we graag een pizzabakker op onze bruiloft! Niet te vinden! Resultaat…de aanschaf van een houtoven die te vervoeren was, oefenen en iemand zo gek krijgen om op onze bruiloft aan de slag te gaan. Nu, 9 jaar later zijn de mobiele pizzabakkers niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Read More

Op zoek naar een vakantievilla met privé zwembad voor twee gezinnen in Le Marche, Italië? Zoek dan niet langer! Vakantievilla, Villa Fiore is vast en zeker wat je zoekt!

villa-fiore-livingroom-01

Terwijl de volwassenen heerlijk slapen op de eerste verdieping (2 slaapkamers en een ruime badkamer) vermaken de kinderen zich op de fantastische zolder met twee tweepersoonsbedden en een echte bedstee voor twee personen. De slaapkamers en de zolder zijn voorzien van airconditioning.

Read More

Op nog geen uur van Villa Fiore vind je Lago di Fiastra! Het tweede plekje wat we bespreken in de serie ‘Mooiste plekjes rondom Villa Fiore’.

Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche - 2

Wanneer je vanaf Villa Fiore rijdt, sla dan vooral niet de prachtige stadjes San Ginesio en Sarnano over.

Villa Fiore - Vakantiehuis Le Marche - 5

Lago di Fiastra

Lago di Fiastra is een kraakhelder reservoir en ligt in het noordelijke gedeelte van Het nationaal park Monte Sibillini. Het heeft als doel elektriciteit leveren aan de vallei Fiastrone.
Lichtblauw, donkerblauw, turkoois, saffier, smaragd groen, kobaltblauw, er zijn vele nuances die verschijnen en de kleuren zijn altijd anders door het veranderende licht. De oever van de linkerkant is erg steil en daarom niet erg toegankelijk. Aan de rechterkant, veel vlakker, loopt een prachtig pad, comfortabel voor fietsers en wandelaars!

Read More

Ieder jaar in Augustus viert Falerone het Festa: La Contesa de la ‘Nzegna! Verschillende Contrada strijden met elkaar om verschillende titels. De belangrijkste is de mooist versierde wagen. Carnaval op zijn Italiaans. Tot in detail met zaden versierde karren! Dit jaar had de winnaar blauwe Italiaanse designer schoenen aan, inderdaad, volledig gemaakt van prachtige blauwe zaadjes. Niet alleen het dorp, maar de hele omgeving loopt ervoor uit!